Sentimen yang bertambah baik adalah hasil daripada lira Turki yang lebih kuat, mengekang penularan kebimbangan pelabur, dan kini fokus beralih kepada AS dan China yang akan cuba menyambung semula perbincangan perdagangan menjelang akhir bulan ini.

Dolar melakukan pivot pada dagangan tengah hari tadi, setelah Setiausaha Perbendaharaan AS Mnuchin berkata bahawa A.S. bersedia untuk membuat lebih banyak sekatan di Turki jika pastor Brunson tidak dibebaskan.

Kalender makroekonomi juga mempamerkan data campuran yang kebanyakannya tidak memberi kesan dalam tindakan harga. Harga borong Jerman kekal pada bulan Julai, meningkat 3.5% berbanding tahun sebelumnya, manakala imbangan perdagangan EU mencatat lebihan sebanyak € 22.5B, sebahagian besarnya melepasi € 16.9B sebelumnya.

Data Amerika Syarikat sebaliknya melemah, menghalang dolar dari mencari sokongan dengan data perumahan melonjak pada bulan Julai selepas penurunan 12.9% pada bulan sebelumnya tetapi hasil positif jatuh pada jangkaan pasaran, naik 0.9% berbanding ramalan 7.4%.

Permit Bangunan untuk bulan yang sama, naik 1.5% sedikit lebih baik daripada jangkaan 1.4% manakala tuntutan pengangguran mingguan untuk minggu yang berakhir pada 10 Ogos adalah lebih baik daripada jangkaan, hingga 212K.

EUR / USD kini telah melepasi harga pivot 1.1400.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini