Sterling naik 0.3% ke paras 1.2800 berbanding Dolar A.S. menjelang laporan pasaran buruh di UK pada petang ini. Pergerakan juga dilaporkan stabil manakala pasaran buruh UK dijangka kekal kukuh dan menyokong Sterling untuk pulih dari paras terendah dalam tempoh 14 bulan.

Laporan pasaran buruh UK dijangka mengesahkan kekuatan terdahulu dengan upah meningkat 2.7% secara tahunan pada bulan Jun sementara kadar pengangguran ditetapkan untuk kekal berada di paras rendah 4 dekad sebanyak 4.2% pada bulan Julai.

Pasangan GBP / USD telah bergelut untuk melakukan pemulihan setelah dibenamkan di paras terendah dalam 13 bulan, yang ditetapkan Jumaat lalu.

Retracement dolar AS yang sederhana, dicetuskan oleh berita khabar angin bahawa pastor Amerika Andrew Brunson akan dibebaskan dari penangkapan pada 15 Ogos, menyediakan sokongan kecil semasa sesi dagangan Eropah pada hari Isnin.

Namun, kenaikan tersebut mungkin berlaku dalam tempoh masa singkat selepas Kedutaan AS di Turki menafikan khabar angin tersebut.

Di samping itu, slaid pengambilan keuntungan USD kekal terhad ekoran krisis matawang berterusan di Turki. Tambahnya, peningkatan bon bon Perbendaharaan AS juga menyokong dolar AS, ditambah pula dengan ketidakpastian Brexit.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini