EUR / USD didagangkan di bawah paras 1.1600 setelah dolar AS semakin kukuh berbanding matawang utama. Ulasan kenyataan The Fed pada hari Rabu dan satu lagi konflik dagangan di antara Amerika Syarikat dan China mendorong dolar A.S. lebih tinggi.

Setiausaha Perdagangan A.S., Wilbur Ross menegaskan bahawa Amerika Syarikat akan mengekalkan tekanan ke atas China sehingga terdapat persetujuan perdagangan. China berkata ia tidak akan mengalah dan juga menurunkan nilai yuan sekali lagi.

Fokus mengenai perdagangan memacu semua pasaran dan pasangan yang melibatkan matawang A.S.. Sebarang permusuhan tambahan boleh meningkatkan dolar dan laporan tentang rundingan boleh mengheretnya lebih rendah.

Tumpuan kini beralih kepada laporan kerja A.S. dengan jangkaan meningkat sebanyak 190,000 pada bulan Julai selepas 213,000 pada bulan Jun. Lebih penting lagi, upah membawa jangkaan untuk kenaikan bulanan sebanyak 0.3% selepas 0.2% sebelum dan 2.7% dari tahun ke tahun. Sebarang ketidaksamaan atau kemelesetan gaji akan memberi kesan yang signifikan kepada pasangan.

Perkhidmatan PMI Euro jatuh kepada 54.2 pada bulan Julai jatuh di bawah jangkaan pasaran dengan PMI komposit pada 54.3 pada bulan Julai.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini