Pada awal dagangan sesi eropah, dolar A.S. melonjak menjelang mesyuarat dasar Rizab Persekutuan sementara dolar Australia yang sensitif terhadap risiko ditekan lebih rendah oleh kebimbangan perdagangan yang baru.

Indeks dolar A.S., yang mengukur kekuatan dolar terhadap sekumpulan enam matawang utama, meningkat 0.10% kepada 94.42.

The Fed dijangka tidak mengumumkan apa-apa perubahan terhadap kadar faedah pada bulan ini.

Data pada hari Selasa menunjukkan bahawa perbelanjaan pengguna A.S. mencatatkan keuntungan kukuh pada bulan Jun, sementara inflasi naik sederhana, menggariskan pandangan bahawa ekonomi mengukuhkan.

Euro didagangkan jajaran untuk hari ini, dengan EUR / USD pada 1.1688.

Dolar lebih tinggi berbanding yen, dengan USD / JPY naik 0.22% kepada 112.12.

Yen kekal di belakang selepas Bank of Japan berjanji untuk mengekalkan kadar faedah yang sangat rendah buat masa ini selepas mesyuarat dasar terbaru pada hari Selasa. Ia juga melakukan pelarasan kecil terhadap program pembelian asetnya untuk menjadikannya lebih fleksibel.

Pound bagaimanapun sedikit susut, dengan GBP / USD didagangkan di paras 1.3112.

Pelabur juga menantikan mesyuarat Bank of England pada hari Khamis, dengan kebanyakan penganalisis menjangkakan kenaikan kadar suku keempat.

Dolar Australia lebih rendah, dengan AUD / USD turun 0.32% kepada 0.7404 di tengah kebimbangan mengenai peningkatan dalam ketegangan perdagangan.

Menurut laporan, A.S. merancang untuk menaikkan tarif import import bernilai $ 200 bilion kepada 25% selepas mula menetapkannya pada 10%.

Dolar New Zealand juga lebih rendah, dengan NZD / USD turun 0.34% kepada 0.6796.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini