Dolar stabil berbanding sekumpulan matawang utama yang lain pada hari Isnin apabila para pelabur kini memberi tumpuan kepada mesyuarat pusat bank utama minggu ini yang dapat membantu menentukan arah pasaran jangka pendek pasaran matawang.

Indeks dolar A.S., yang mengukur kekuatan dolar terhadap sekumpulan enam matawang utama, didagangkan pada 94.49 , hampir tidak berubah untuk hari ini, setelah menurun lebih rendah pada hari Jumaat.

Dolar A.S. merosot namun berada di paras tertinggi seminggu disokong oleh data yang menunjukkan bahawa ekonomi AS berkembang pada kadar terpantas dalam tempoh empat tahun pada suku kedua diimbangi oleh kebimbangan bahawa ketegangan perdagangan akan bertindak sebagai tarikan pada pertumbuhan pada separuh kedua tahun.

Data-data yang menggariskan jangkaan untuk Rizab Persekutuan menaikkan kadar pada tahun ini, tetapi ahli ekonomi bimbang bahawa peningkatan dalam pertumbuhan suku kedua mungkin tidak dapat dikekalkan.

Pedagang pasaran memberikan tumpuan kepada mesyuarat dasar dua hari The Fed pada hari Rabu, di mana ia mungkin akan mengisyaratkan kenaikan kadar ketiga tahun ini pada bulan September.

Mesyuarat Bank of Japan pula dijadualkan pada hari Selasa, di mana spekulasi bahawa ia sedang mempertimbangkan perubahan kepada program pembelian aset besar-besarannya.

Bank of England turut mengumumkan keputusan kadar faedah pada hari Khamis, dengan kebanyakan penganalisis menjangkakan kenaikan.

Pada asas dagangan matawang, euro didagangkan di paras jajaran dengan EUR / USD berada pada 1.1657.

Terhadap yen, dolar naik tinggi, dengan USD / JPY naik 0.08% kepada 111.12.

Pound sedikit berubah berbanding dolar dan euro, dengan GBP / USD pada 1.3107 dan EUR / GBP pada 0.8890.

Dolar Australia pula menyentuh paras lebih rendah, dengan AUD / USD susut 0.08% kepada 0.7393, manakala dolar New Zealand meningkat, dengan NZD / USD pada 0.6801.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini