Dolar dan Euro kekal mendatar pada dagangan sesi Eropah berikutan tekanan para pedagang yang menanti pengumuman dasar Rizab Persekutuan dan kemudiannya mesyuarat Bank Pusat Eropah hari Khamis.

Indeks dolar A.S., yang mengukur kekuatan greenback terhadap sekumpulan enam matawang utama, didagangkan pada 93.8, sedikit berubah setelah mengalami kenaikan 0.29%.

The Fed meningkatkan jangkaan bahawa ia bakal menaikkan kadar faedah buat kali kedua tahun ini pada akhir pertemuan dasarnya jam 2 pagi nanti.

Dengan kenaikan kadar faedah kepada sasarannya, pasaran memberi tumpuan sama ada The Fed bakal melaksanakan kenaikan kadar selama empat kali berturut-turut.

Dolar naik ke paras tertinggi tiga minggu berbanding yen, dengan USD / JPY naik 0.21% kepada 110.59 sementara Euro hampir tidak berubah berbanding dolar, dengan EUR / USD pada 1.1746.

Euro meningkat kepada paras tertinggi tiga minggu berbanding dolar minggu lalu setelah komen bernada hawkish daripada ECB meningkatkan spekulasi bahawa bank itu akan melepaskan program pembelian bonnya.

Pound pada masa yang sama sedikit rendah berbanding matawang A.S., dengan GBP / USD meleset 0.16% kepada 1.3350 menjelang laporan inflasi UK terkini Rabu lalu yang dijangka menunjukkan bahawa harga pengguna meningkat dari satu tahun rendah bulan lepas.

Di tempat lain, dolar Australia dan New Zealand sedikit berubah, dengan AUD / USD yang berada di paras 0.7564 dan NZD / USD yang direkodkan berada pada 0.7007.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini