Dolar dilaporkan jatuh lebih rendah berbanding yen pada hari Isnin apabila pasaran menilai kejatuhan daripada serangan yang diketuai oleh A.S. di Syria pada hari Jumaat.

USD / JPY turun 0.15% kepada 107.23 setelah meningkat secara mendadak ke paras tertinggi semalaman kepada 107.60.

Indeks dolar A.S., yang mengukur kekuatan matawang dolar terhadap sekumpulan enam matawang utama yang lain, turun ke paras 89.47 setelah mengakhiri minggu lalu dengan penurunan sebanyak 0.31%.

Di samping itu, matawang Euro melonjak lebih tinggi, dengan pasangan EUR / USD yang didagangkan pada 1.2335 setelah dilaporkan sedikit berubah pada hari Jumaat.

Pada masa yang sama, Pound kekal stabil setelah pasangan GBP / USD didagangkan pada paras 1.4246 setelah meningkat kepada paras tertinggi sepuluh minggu pada hari Jumaat di tengah-tengah jangkaan kenaikan kadar oleh Bank of England pada bulan hadapan.

Dolar Australia yang sensitif terhadap sentimen risiko dilaporkan hampir tidak berubah, dengan pasangan AUD / USD berada pada paras 0.7766, manakala dolar New Zealand didagangkan lebih rendah, dengan NZD / USD mencecah 0.12% kepada 0.7350.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini