Harga matawang kripto terus menjunam pada hari Selasa apabila pemproses pembayaran Litecoin, LitePay menamatkan operasinya secara tiba-tiba setelah dilancarkan selama sebulan pada bulan Februari.

Bitcoin didagangkan pada $ 7,859.0 pada pertukaran Bitfinex, turun 7.6% berbanding sehari sebelumnya.

Manakala Ethereum, matawang digital kedua terbesar di dunia oleh market cap, menjunam 12.6% kepada $ 462.70 pada pertukaran Bitfinex.

Token XRP XRP / USD menyalurkan 11.7% kepada $ 0.56442 pada pertukaran Poloniex.

Di samping itu, Litecoin didagangkan 8.8% lebih rendah pada paras harga $ 144.50.

Yayasan Litecoin, yang mengawasi pembangunan Litecoin dan melabur di LitePay, mengumumkan di laman webnya pada hari Selasa bahawa pemproses pembayaran Litecoin telah menamatkan operasinya.

Yayasan itu turut berkata bahawa Ketua Pegawai Eksekutif LitePay, Kenneth Asare, memberitahu organisasi beberapa hari lalu bahawa beliau telah menghentikan semua operasi dan telah bersedia untuk menjual syarikat itu.

Pengasas Litecoin, Charlie Lee mengeluarkan permintaan maaf di atas sokongan mereka terhadap projek itu berikutan berita tersebut.

Yayasan Litecoin telah mengeluarkan kenyataan berikut di laman webnya:

“Kami sangat kecewa bahawa operasi ini telah berakhir dengan cara ini dan kami memohon maaf kerana tidak melakukan usaha yang mencukupi untuk mengatasi beberapa isu sebelum ini. Kami sedang berusaha keras untuk mengetatkan amalan ketekunan wajar kami dan memastikan bahawa hal ini tidak akan berlaku sekali lagi. “

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini