Trump Bakal Menjalankan Ujian Perubatan dan Mengeluarkan Keputusan pada Bulan Januari

0
299

Presiden Donald Trump akan menjalani ujian fizikal pada bulan Januari, ujian perubatan pertamanya oleh doktor kerajaan sejak berkhidmat.

Trump akan diperiksa pada 12 Januari oleh Laksamana Muda Ronny Jackson, doktor kepada presiden, di Pusat Perubatan Ketenteraan Walter Reed di Bethesda, Maryland, setiausaha akhbar White House, Sarah Huckabee Sanders. 

Jackson akan mengeluarkan kenyataan umum mengenai kesihatan presiden selepas pemeriksaan, kata Sanders.

Doktor peribadi Trump, Harold Bornstein,¬†dokumen empat perenggan yang diposkan ke halaman Facebook kempen Trump, berkata ujian makmalnya ” sangat mengagumkan baik. “Surat itu menunjukkan bahawa Trump mengambil aspirin harian dan dos statin yang rendah, ubat yang digunakan untuk menurunkan kolesterol, tetapi tidak terperinci paras kolesterolnya atau data perubatan lain.

Dalam temubual seterusnya dalam rancangan “Dr. Oz Show “ , Trump mengakui bahawa beliau menikmati makanan segera dan berkata dia mahu menurunkan berat badan. Di dalam pesawat kempen Trump, “ada empat kumpulan makanan utama: McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, pizza dan Diet Coke,” kata bekas pengurus kempennya, Corey Lewandowski dan seorang pembantunya, David Bossie, menulis dalam buku terbaru, menurut Washington Post . Trump kadang-kadang akan memesan dua McDonald’s Corp Big Macs, dua sandwic Fillet-O-Fish dan milkshake coklat untuk makan malam, kedua-dua penolong itu menulis. Presiden telah memuji buku itu di Twitter.

 

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini