Toshiba, Western Digital Menggugurkan Tuntutan Tanda Berbaik

0
352
FILE PHOTO: A logo of Toshiba Corp is seen on a printed circuit board in this photo illustration taken in Tokyo July 31, 2012. REUTERS/Yuriko Nakao/File Photo

Toshiba Corp dan Western Digital Corp mengakhiri percubaan undang-undang selama berbulan-bulan yang mengancam untuk menggagalkan penjualan memori Toshiba bernilai $ 18 Bilion dan menyekat syarikat A.S. dari membekal produk baru yang akan datang.

Western Digital menggugurkan tuntutan timbangtara di A.S. yang bertujuan untuk menghentikan penjualan ke konsortium yang diketuai oleh Bain Capital. Sebagai balasan, syarikat Jepun akan menamatkan tuntutan undang-undang terhadap Western Digital, kata kedua-dua syarikat dalam satu kenyataan.

Western Digital akan dapat melabur bersama Toshiba dalam dua kilang cip baru di Jepun dan menerima bekalan cip memori yang dijamin, kata mereka. Saham syarikat A.S. meningkat lebih daripada 3 peratus pada akhir dagangan.

Rakan kongsi mereka juga terlibat dalam pertempuran undang-undang sejak awal tahun ini selepas Toshiba memberi kenyataan bahawa ia akan menjual perniagaan cip untuk membayar kerugian besar dalam pelaburan nuklearnya.

TINGGALKAN JAWAPAN

Sila hantar komen anda!
Sila masukkan nama anda disini